Biluthyrning under vintertid / skidresa

Main Content

Tips för biluthyrning under vintertid / skidresa

 

Vinter- och skidsemestrar kan vara särskilt roliga och njutbara, men förberedelserna kan vara lite mer utmanande så du behöver vara noggrann med detaljerna, vilket kan göra skillnaden mellan en perfekt vintersemester och en som har obehagliga överraskningar... Vi har beslutat att samla några viktiga tips och rekommendationer som kommer att hjälpa dig att planera i förväg, lämna dina bekymmer hemma och åka skidor med i lugn och ro.

 

◾Förbered dig för väglaget

Innan du ger dig iväg är det viktigt att kolla väderprognosen för resten av dagen och ta reda på om den rutt du valt har blockerats för trafik. Dessutom, på varje resa, oavsett om det är en kort resa till byn eller den närliggande skidorten, är det en bra idé att ta med en mobiltelefon, extra varma kläder, mat och dryck för eventuella nödsituationer.

 

Boka en lämplig bil

Vintersemestrar kräver vanligtvis mer utrustning än sommarresor. Det är en bra idé att boka en större, rymligare bil som en kombi eller SUV-bil ("monospace"). Dessa bilar erbjuder gott om plats för passagerare samt en rymlig bagageutrymme och är anpassade för säkrare resor på snöiga vägar.

 

Användning av bilbelysning

Det är rekommenderat att köra med ljusen tända på alla vägar. Otillräcklig sikt? Använd dimljusen och minska farten.

 

Ta alltid fullt skydd med Holiday Drive

För att ha maximal täckning och njuta av din resa rekommenderar vi att du uppgraderar din uthyrning med vårt fulla skydd.

 

Särskild utrustning


- Snökedjor 

När du planerar att köra på snöiga vägar, eller i länder eller regioner som kräver det enligt lag, är det lämpligt att förbeställa några snökedjor i förväg, vilket förbättrar bilens grepp på en snötäckt väg, för att säkerställa att de finns tillgängliga för dig vid biluthämtningen. Innan du lämnar uthyrningsstationen, se till att kedjorna matchar däckens storlek och att monteringsmetoden är tydlig för dig. Observera att vissa fyrhjulsdrivna fordon inte kräver snökedjor.

 

- Varning om du hyr bil i Italien

Lagstiftningen i Italien stadgar att mellan 15 november och 15 april är det obligatoriskt att ha snökedjor i bilen i vissa regioner i Italien (framför allt i de norra provinserna). För din bekvämlighet har vi förberett en karta som beskriver områdena där skyldigheten att ha snökedjor finns på skärmsidan (eller längst ner på mobila enheter), som kan laddas ner till din enhet.

 

Åka på skidsemester?

Boka takräcke där du kan montera dina skidor på bilen i förväg. Observera att enheten är avsedd för två skidset endast. Dessutom är det värt att veta att uthyrningsföretag inte erbjuder en enhet för snowboard.

 

- Ta hänsyn till kostnaderna för vinterutrustning:

Vissa företag tar betalt för ytterligare utrustningsuthyrning såsom snökedjor, tackräcke och vinterdäck. Därför bör dessa kostnader ingå i den övergripande beräkningen när du jämför de olika uthyrningspriserna.
 

Holiday Drive önskar dig en säker och trevlig resa!

Registrera dig till vårt nyhetsbrev för tips och uppdateringar