Tips för hyrbil utomlands

Main Content

Planerar du att hyra en bil utomlands? Här har vi samlat några viktiga tips för att hjälpa dig med biluthyrning utomlands:

 

◾ Tidpunkten för att hämta din hyrbil

Den hyrda bilen kommer att reserveras för dig fram till en timme efter den bokade tiden som anges på din värdecheck eller till stängningstiden för uthyrningsstationen, beroende på vad som inträffar först.

Om du tror att du kommer att vara försenad utöver detta, rekommenderas det att du kontaktar uthyrningsstationen (kontaktuppgifterna kommer att finnas på din värdecheck) och de kommer att vägleda dig.
 

◾ Kreditkort, deposition och kreditgräns

Observera att när du hämtar bilen och skriver under hyresavtalet kommer du att ombedas att visa ett kreditkort som deposition, vilket kommer att fungera som en säkerhet för uthyrningsföretaget för att säkerställa att bilen returneras enligt förutbestämda hyresvillkor och för framtida betalningar.

I de flesta fall kommer en kreditgräns att reserveras för dig, och depositionen kommer att frigöras automatiskt vid slutet av hyresperioden, så du kommer att kunna se det på ditt konto inom 14 arbetsdagar.

Kreditkortet som används för depositionen måste vara i huvudförarens namn.

Observera också att godkända typer av kreditkort kan variera från leverantör till leverantör, och dessa kommer att anges på din hyresvärdecheck.
 

◾ Hyresavtalet

Efter att du har presenterat relevanta dokument för uthyrningsrepresentanten (internationellt kreditkort, körkort, pass etc.) kommer du att få hyresavtalet att skriva under.

Kom ihåg att hyresavtalet är ett juridiskt bindande dokument när du har skrivit under det. Därför rekommenderas det att du granskar hyresavtalet och kontrollerar att alla uppgifter är korrekta, till exempel ytterligare förare, tillval som barnstolar eller GPS, skidutrustning, utflykter till grannländer, etc.

Om du har skrivit under något tillval och ångrar dig kan du kontakta uthyrningsföretaget eller oss inom 24 timmar efter att avtalet har upprättats och begära att det tillvalen avbryts.

Observera att du kanske blir erbjuden försäkringar eller tillägg som redan är inkluderade i din bokning. Undvik att skriva under om du inte verkligen behöver dem.
 

◾ Bränsletanken

Bilen levereras vanligtvis med en full bränsletank. Det är ditt ansvar att returnera bilen med samma mängd bränsle om det inte har avtalats annorlunda med leverantören vid upphämtningen.

Om bränsletanken inte är full vid återlämnandet (om det inte avtalades annorlunda vid upphämtningen), kommer en avgift att tas ut enligt prissättningen som fastställs av biluthyrningsföretaget, plus eventuella extra bränslekostnader.
 

◾ Bilens renlighet

Bilen levereras normalt i ett rent skick. Det är viktigt att du behåller bilens renlighet och returnerar den i samma skick som du fick den. Rökning i bilen är strängt förbjudet.

Om bilen returneras smutsigare än normalt enligt leverantörens definition, kommer rengöringsavgifter att debiteras av biluthyrningsföretaget.
 

◾ Internationellt körkort

Vi rekommenderar att du skaffar ett internationellt körkort inför din resa om du reser utanför EU och USA.

 

Holiday Drive önskar dig en trevlig och säker resa.

Registrera dig till vårt nyhetsbrev för tips och uppdateringar