Hyrbil med barn

Main Content

Att resa utomlands med barn kan vara en fantastisk upplevelse, men kan lätt ändras till en mardröm. Här är några rekommendationer som hjälper dig att göra din familjs resa till en trygg och trivsam upplevelse:

◾ Att välja en bekväm bilgrupp är inte bara en fråga om hur många passagerare som reser i den. Hur mycket bagage har du? Tänker du ta med barnvagnar? Om så är fallet, bör du överväga en kombi eller en minibuss, som ger tillräckligt utrymme i baksätet och för bagage. Kom ihåg att en   fullpackad bil kan bli ett hinder, särskilt på långa resor.


◾ Aggressiva och nervösa förare finns överallt. Även för korta sträckor är det obligatoriskt att små barn sitter i en monterad barnstol eller på en bälteskudde. Så ska du ha med småbarn på resan, rekommenderar vi att du tar med din egen barnstol/bälteskudde.
 

◾ Enligt biluthyrningsförordningar är biluthyrningsföretagets anställda förbjudna från att ordna med barnstol/bälteskudde åt dig, därför är detta ansvar helt och hållet ditt. Varje gång du kliver in i bilen, är det viktigt att kontrollera att barnstolen/bälteskudden är ordentligt fastsatt och har plats för bilbältet. Testa att skaka sätet, och om det fortfarande är instabilt, justera det ytterligare. Innan du sedan startar bilen, se till att axelremmar och midjebälte också är ordentligt fastsatt.
 

◾  På långa sträckor är det klokt att välja den enklaste och snabbaste vägen. Titta på kartan eller på ditt GPS- system och sök den bästa färdvägen. Är det en vanlig väg? Är det väl belyst? Har den farliga kurvor? Är det en motorväg eller en smal väg? Kom ihåg att du inte känner till vägarna och du behöver koncentrera dig på vägen - inte på baksätet.
Det är viktigt att göra stopp längs vägen för mat, dryck och uppfräschning.
 

◾ Se till att du har en snacks och leksaker i bilen samt praktiska föremål som soppåsar, pappersnäsdukar och våtservetter. Ett första hjälpen kit i handskfacket är ett måste
 

◾ Ska du på sommarsemester? Kom ihåg att bilens interiör kan överhettas. Täcka över barnstolen och andra objekt med solskydd när du lämnar bilen.

 

Holiday Drive önskar dig en trevlig och säker resa.

Registrera dig till vårt nyhetsbrev för tips och uppdateringar