Återlämning av hyrbil

Main Content

Ska du snart återlämna hyrbilen? Här har vi samlat 6 viktiga tips för processen att återlämna bilen:
 


Försening vid återlämning av det hyrda fordonet

Hyrbilens kostnad beräknas i 24-timmarsperioder från den faktiska hämtningstiden tills den återlämnas. Därför måste fordonet återlämnas exakt vid den tidpunkt det hämtades. Eventuell försening betraktas som en ytterligare hyresdag. I händelse av en oundviklig försening måste du meddela biluthyrningsföretaget via telefon.
 

Återlämna hyrfordonet med en full bränsletank

Hyrbilen måste återlämnas med en full bränsletank, om du inte har köpt en plan som tillåter att den återlämnas med en tom tank. På de flesta stora flygplatser finns en bensinstation vid ingången till flygplatsen. Se till att fylla på rätt bränslesort för hyrbilen (som står på tankdörren och i fordonsboken). Observera att om det finns brist på bränsle när fordonet återlämnas kommer du att debiteras enligt den sats som biluthyrningsföretaget har fastställt, plus bränsletilläggsavgifter. Vi rekommenderar att du behåller det senaste kvittot för eventuella framtida frågor angående detta.
 

Rengöring av bilen

Fordonet levererades i rent skick, så det är viktigt att hålla det rent och återlämna det i samma skick som det mottogs. Dessutom är rökning i en hyrbil förbjuden. Om fordonet återlämnas oskäligt smutsigt eller med tecken på rökning (såsom aska i askkoppen, röklukt, osv.) kommer leverantören att ta ut en särskild rengöringsavgift.
 

Fordonets skick/skador

Se till att inga skador uppstod under hyresperioden. Det är rekommenderat att fotografera bilen innan du återlämnar den och jämföra det med de foton som togs vid hämtningen. I alla fall bör du begära en kopia av rapporten om återlämning av hyrbilen och se till att de angivna detaljerna är korrekta (bilens skick, återlämningstid, återlämningsplats, bränsletankens skick, återlämning av eventuell extra utrustning om den har beställts, som en navigationsenhet eller barnstol, osv.).
 

Återlämning av hyrbilen utanför stationens öppettider

Om du har återlämnat hyrfordonet utanför uthyrningsstationens öppettider, kom ihåg att du är ansvarig för det tills hyresavtalet faktiskt stängs av uthyrningsföretaget.


Se till att parkera fordonet endast på uthyrningsstationens parkeringsplats och lämna hyresavtalet och nyckeln i den angivna lådan (nyckellådan). Du kan ta bilder/videor på fordonet innan du lämnar det så att du kan redovisa återlämningsstatusen om skador skulle uppstå under tiden från när du lämnade bilen till stationens öppningstid.

Om du har förbokat din bilhämtning (på flygplatsen när uthyrningsföretaget inte har en disk, på ditt hotell eller någon annanstans), se till att lämna över fordonet endast till representanten för uthyrningsföretaget som du identifierat.


Har du glömt något? Precis innan du lämnar hyrbilen, se till att du har samlat ihop alla dina personliga tillhörigheter från bilen.

 

 

Registrera dig till vårt nyhetsbrev för tips och uppdateringar